biblia online cornilescu

Meditatia zilei pentru 12 septembrie 2020

Apoi Samuel a zis lui Isai: Acestia sunt toti fiii tai? Si el a raspuns: A mai ramas cel mai tanar, dar paste oile. Atunci Samuel a zis lui Isai: Trimite sa-l aduca, fiindca nu vom sedea la masa pana nu va veni aici.
Unul din fiii lui Isai a mai rămas. „Putea fi acesta ales dacă ceilalţi înzestraţi cu calităţi nu au fost aleşi?”, gândea tatăl lor. Vai, omul nu pricepe căile lui Dumnezeu. Chiar acea unealtă de care se foloseşte Dumnezeu este neglijată sau chiar ignorată de oameni. Dar ce a spus Dumnezeu către Samuel când a apărut David înaintea lui: „Scoală te şi unge-l căci el este." Dumnezeu îi arată şi frumuseţile pe care le găseşte în el: „Cu ochi frumoşi şi faţă frumoasă." Da, el era frumos pentru Dumnezeu şi de aceea a fost un om după inima Lui. Este important să vedem şi ocupaţia lui David: „Paşte oile" Chiar Dumnezeu îi aminteşte mai târziu: „Te-am luat de la păşune, de la oi ca să fi căpetenie peste poporul Meu” (2 Sam. 7.8).
Dacă împărăţia nu-i condusă într-un duh de păstor, atunci negreşit îşi va pierde ţelul. David a priceput în întregime acest lucru, cum putem vedea în mişcătoarele cuvinte pe care le adresează către Dumnezeu în momentul când a păcătuit numărând poporul: „Iată că am păcătuit! Eu sunt vinovat! dar oile acestea ce-au făcut?" (2 Sam. 24.17).
Poporul era turma lui Dumnezeu şi el ca păstor ales de Dumnezeu, păştea pe meleagurile Israelului aşa cum odinioară păştea turma tatălui său în singurătatea Betleemului. El a trecut de la păstorit la tron, a schimbat toiagul cu sceptrul, dar a rămas un păstor şi se simţea obligat să păzească turma Domnului de lei şi de urşi care îl ameninţau din toate părţile.
Slujba trebuie totdeauna adusă pe temeiul sfinţeniei. Trebuie să pierdem din vedere pe omul firesc şi să ne îndeletnicim în totul cu Cristos aşa cum ni-l arată Cuvântul. NUMAI prin El putem efectua o adevărată slujbă.
Cauta in biblie
Versetul Zilei
Facebook